Скъпи клиенти, предвид динамичната ситуация с цените на продуктите имайте предвид, че цените в сайта може да не са актуални.

Общи Условия

This Agreement was last modified on 18 February 2016.

Общи условия Тези Общи условия уреждат взаимоотношенията между Продавачът и Потребителите (клиентите), които ползват елетронния магазин leostil.bg за покупка на стоки. С натискането на обект, картинка, линк (различен от този на Общите условия) или бутон, разположен на уебсайта leostil.bg  cе счита, че Вие приемате и сте съгласни с описаните по-долу Общи условия. Настоящите Общи условия са съобразени с изискванията на Закона за защита на потребителите (ЗЗП), както и с другите нормативни актове, действащи в Република България.

 1. ДЕФИНИЦИИ

„ПРОДАВАЧ” е интернет сайтът leostil.bg , който е собственост на “ЛЕОСТИЛ-КЗ” ЕООД и служи за виртуална платформа за продажба на стоки. Продавачът е лицето, с което Потребителят сключва договор за продажба от разстояние на конкретна стока (артикул) в електронния магазин.

„ПОТРЕБИТЕЛ” e дееспособно лице, което се е съгласило с настоящите Общи условия във връзка със заявяването и закупуването на предлаганите в електронния магазин стоки.

„ЕЛЕКТРОНЕН МАГАЗИН” е интернет сайтът leostil.bg , който служи като виртуална платформа за предлагане на стоки за продажба и за постигане на съгласие между ПРОДАВАЧ и ПОТРЕБИТЕЛ за поръчка и покупко-продажба на конкретна стока (артикул).

“ЛЕОСТИЛ-КЗ” ЕООД е българска фирма с ЕИК: 203725066,  със седалище в град Казанлък, ул. Ген. Столетов 11, която създава и поддържа електронния магазин, предлага и продава стоки в магазина и определя настоящите Общи условия, при които се продават стоките. “ЛЕОСТИЛ-КЗ” ЕООД има пълните права едностранно да променя съдържанието на Интернет сайта, както и начините на достъп до него.

„ПОРЪЧКА” е направената от Потребител заявка към електронния магазин за покупка на една или повече конкретни стоки (артикули). Поръчката се опакова и изпраща по куриер към предварително посочен в поръчката от Потребителя адрес, след като бъде одобрена по имейл или телефон. Одобрението по имейл става с изпращане на имейл (електронно писмо) за потвърждение. Одобрението по телефон става след обаждане от служител на електронния магазин за потвърждение.

„ДОГОВОР ЗА ПРОДАЖБА” е сключеният от разстояние чрез настоящия електронен магазин договор за покупко-продажба на стока между Продавач и Потребител.

„КУРИЕР” е търговец, който физически доставя закупената стока до посочен от Потребителя адрес и работи при изискванията на Закона за пощенските услуги.

„БРОШУРА / ИЗВЕСТИЕ” са електронни информационни съобщения, отнасящи се до продавани в електронния магазин стоки през определен период от време, които може да са поместени на Интернет страницата, а може и да се изпращат по електронната поща на Потребител.

 1. ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТТА НА ДАННИТЕ НА ПОТРЕБИТЕЛЯ

leostil.bg обработва и предприема мерки за защита на личните данни на потребителите съгласно изискванията на Закона за защита на личните данни. Потребителите се съгласяват, че leostil.bg има право да обработва личните им данни във връзка с използването на услугите на уебсайта. За да обслужи и изпълни поръчките на Потребителя, на leostil.bg е необходимо приемането на следните данни:

– име и фамилия;

– e-mail;

– телефон за връзка;

– адрес за фактура и доставка;

– пощенски код;

– интернет протокол (IP).

В последствие Потребителят има възможност да коригира тези данни от своя личен профил, в случай че е създал такъв. Ако Потребителят прави поръчка като Нерегистриран потребител, при необходимост данните по нея могат да бъдат коригирани чрез обаждане към консултантите на leostil.bg на тел: +359 (0)882218707.

Данните, които leostil.bg получaва при поръчката, регистрацията или разглеждането на страниците, ще бъдат използвани единствено за обслужването на Потребителя – приемане и изпълнение на поръчки, абонамент за новини, връзка с Потребителя в случай на проблеми, свързани с поръчката и подобряване на обслужването на онлайн магазина. leostil.bg гарантира, че тези данни няма да бъдат предоставяни под никаква форма на трети лица или използвани за цели, различни от гореописаните. Потребителите, абонирани  за новини, могат да прекратят абонамента си по всяко време от връзката, разположена в края на всяка новина.

Потребителският профил може да бъде изтрит от системата на leostil.bg , заедно с прилежащите към него данни, при желание от страна на Потребителя.

 1. УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА ЕЛЕКТРОННИЯ МАГАЗИН

3.1. Разглеждането на елeктронния магазин leostil.bg  е напълно свободно и достъпнo.

3.2. Регистрацията на потребителски профил в leostil.bg НЕ е задължителна  – клиентът може да използва сайта, да прави поръчки или да задава въпроси посредством предоставената контактна форма без да има създаден личен профил в сайта.

Потребителят си създава регистрация чрез попълване на валидна електронна поща (e-mail) и парола. След успешна регистрация има възможност:

 • да допълни данните в личния си профил, в секция „Адреси“, с всички необходими детайли за осъществяване на поръчка: име, телефон, адрес за фактуриране, адрес за доставка. Тези данни ще бъдат съхранени в профила на клиента и ще бъдат автоматично попълнени при всяка следваща поръчка.
 • да попълва необходимите детайли при подаването на всяка индивидуална поръчка

Детайлите по профила могат да бъдат коригирани във всеки един момент от секция „Личен профил“. Ако корекцията трябва да важи само за конкретната поръчка, това може да се случи във финалната фаза на поръчката.

След регистрация Потребителят придобива потребителско име и парола, като leostil.bg препоръчва да се пази тяхната конфиденциалност. Желателно е да не се предоставя паролата и потребителското име на трети лица, а при съмнения за злоупотреба веднага да се подаде сигнал към leostil.bg

3.3. В електронния магазин leostil.bg на всяка стока е посочена цената, основните характеристики на стоката и допълнителна информация, целяща подпомагането направата на информиран избор при покупката на продукта. Също така, на всяка страница на представена стока има възможност потребители на leostil.bg да дават мнения и оценки, касаещи дадената стока.

3.4. Всички посочени на сайта цени са крайни с включен ДДС.

 1. ПОРЪЧКА НА СТОКИ

4.1. За да се направи поръчка до електронния магазин, Потребителят трябва да посочи:

4.1.1. валиден адрес на своя електронна поща;

4.1.2. вярно попълнен адрес за доставка на стоката и адрес за фактуриране;

4.1.3. вярно попълнени данни за контакт– две имена, телефон.

4.2. При успешно направена поръчка, Потребителят получава потвърждение на поръчката чрез електронно писмо на посочения от него имейл адрес. В потвърждението по имейл се посочва поръчаната стока, номерът на поръчката, датата и часа, в който е направена поръчката. Потвърждение по телефон се извършва само, ако е необходима допълнителна информация или уточнение относно поръчката.

4.3. В случай, че поръчаната стока не е в наличност, консултантът уведомява Потребителя по имейл или чрез телефонен разговор. Ако Потребителят не се съгласи поръчката да се отнесе за друга стока, или неналичният продукт да бъде изпратен на по-късен етап, поръчката може да бъде анулирана.

4.4. Поръчки в електронния магазин leostil.bg се приемат 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата.

4.5. Работното време на консултантите на онлайн магазин leostil.bg е:

От понеделник до петък: от 08:00 до 19:00 часа.

Почивни дни: събота и неделя и официални празници

4.6. Поръчки, получени без коректни данни на купувача (Потребителя) или липсващи такива, се анулират.

 1. ДОСТАВКА НА ПОРЪЧАНИ СТОКИ

5.1. След като в leostil.bg постъпи поръчка от Потребител, автоматизираната система на електронния магазин уведомява Потребителя с имейл за успешно приетата поръчка.

5.2. След като поръчката е предадена на Куриер за доставка, Потребителят получава имейл, че стоката е изпратена.

5.3. Начинът на доставка и куриерът ще се договаря допълнително, след като продавачът уточни детайлите с купувачът.

5.3. Доставката се извършва до точно посочен от Потребителя адрес (независимо дали жилищен, служебен или офис на куриерската компания).

5.4. Ако Потребителят не осигури достъп и условия за предаване на стоката на посочения адрес в посочения срок, Продавачът се освобождава от задължението да изпълни заявената доставка.

5.5. Цени и условия за доставка:

– Цените и условията за доставка ще бъдат уговаряни допълнително спрямо размерите и теглото на съответната поръчка.

 1. ПЛАЩАНЕ

6.1. Заплащането при поръчка, подадена от Нерегистриран потребител може да се извърши чрез:

– пощенски паричен превод – плащане в брой на куриера при доставката ( важи само за доставки на територията на България).

Независимо от избрания метод на плащане, крайната дължима сума е една и съща и не се начисляват допълнителни такси за обработка на плащането.

6.2. Заплащането при поръчка, подадена от Регистриран потребител  може да се извърши чрез:

– пощенски паричен превод – плащане в брой на куриера при доставката.

6.3. За всяка поръчана стока, Потребителят трябва да заплати цената, която е обявена в електронния магазин към момента на поръчката. Цената на всяка стока може да се променя динамично.

6.4 За стойността на поръчката си Потребителят има право да получи фактура. За целта е необходимо да посочи всички необходими данни на ФЛ/ЮЛ за издаване на фактура, както и да заяви в полето ” Забележка” към поръчката, че желае да му бъде издадена такава. Фактура може да бъде издадена не по-късно от 5 дни от датата на поръчката.

 1. ОТКАЗ ОТ ПОРЪЧКА И ВРЪЩАНЕ

Потребителят може да върне  закупените от leostil.bg  продукти в рамките на 14 дни от датата на закупуването при следните условия:

– Продуктите да са в оригиналната си опаковка;

– Да няма следи от употреба, нарушен вид или зацапване;

– Да бъде включена оригиналната фактура или поръчка, с която Потребителят е получил продуктите (с поръчката си Потребителят получава придружаващ документ – разписка за пощенски паричен превод при плащане при доставка/чрез наложен платеж/ или фактура по желание);

– Разходите по връщането на продуктите са за сметка на Потребителя.

Продуктите могат да бъдат заменени с други или да се възстанови стойността им, ако Потребителят не желае замяна. В гореупоменатия случай leostil.bg възстановява стойността на продуктите, без стойността на доставката. Всички суми, платени при доставкa, се възстановяват по обсъден с Потребителя начин в срок до 14 дни от датата, на която Потребителят е уведомил за неговия отказ от поръчка. Всички суми, платени с дебитна/кредитна карта, биват възстановени на същата сметка (карта), от която е извършено плащането.
Адрес за връщане на продукти:  Леостил, ул. „Генерал Столетов“ 11, 6100 кв. Хаджи Димитър, Казанлък.

 1. УСЛОВИЯ ЗА КОПИРАНЕ НА ИНФОРМАЦИЯ

8.1. Цялата информация, публикувана в сайта leostil.bg, е собственост на ЛЕОСТИЛ-КЗ ЕООД, в т.ч. снимки и описания на артикули. Електронният магазин дава право на собственици на други сайтове и потребители да публикуват връзки към онлайн магазин leostil.bg

8.2. Забранява се копирането на текстове от leostil.bg и поставянето им в други уеб сайтове и онлайн магазини без писмено съгласие на ЛЕОСТИЛ-КЗ ЕООД или да се цитира източникът, като се постави следният текст: „Източник: онлайн магазин за строителни материали leostil.bg”, като онлайн магазин за строителни материали leostil.bg следва да бъде линк към leostil.bg

9.ОТГОВОРНОСТ

9.1. Отговорност за недостатъци на стоката, за изпълнение на договора за продажба от разстояние, както и за възстановяване на платени суми, носи Продавачът на стоката.
9.2. ЛЕОСТИЛ-КЗ ЕООД не носи каквато и да е отговорност пред трети лица, ако такова лице сметне, че публикувана на електронния магазин информация нарушава нечии авторски права или други права на интелектуалната собственост.

 1. БРОШУРИ И ИЗВЕСТИЯ

10.1. Когато Потребител се регистрира в електронния магазин, като създаде Профил на Интернет страницата, приемайки Общите условия, той се съгласява да получава на електронната си поща брошури и/или известия от ЛЕОСТИЛ-КЗ ЕООД, както и съобщения относно поръчки на стоки и потвърждения за промяна на неговите данни.

10.2. Потребителят може да се откаже от получаване на брошури и/или известия на електронната си поща по всяко време, чрез изпращане на имейл до ЛЕОСТИЛ-КЗ ЕООД с изрично искане за неполучаване на брошури и/или известия.

10.3. ЛЕОСТИЛ-КЗ ЕООД си запазва правото да избира към кого да изпраща брошури и/или известия, както и да премахне от своята база данни Потребител, който е дал своето съгласие да получава брошури и/или известия.

10.4. ЛЕОСТИЛ-КЗ ЕООД  включва в брошурите и/или известията само рекламна информация, отнасяща се до продавани в магазина стоки

11.ОБРАТНА ВРЪЗКА

11.1. Всеки Потребител може да осъществи обратна връзка с ЛЕОСТИЛ-КЗ ЕООД , за да поставя въпроси, да прави предложения и да получава информация.

Връзка може да се осъществи чрез изпращане на имейл през контактната форма в сайта или чрез обаждане на телефонен номер +359 (0)895616174.

11.2. ЛЕОСТИЛ-КЗ ЕООД  е администратор на интернет сайта и съответно на полето за мнения и обсъждания, като в изпълнение на тази функция може да премахне всякакви нецензурни и обидни квалификации, нарушаващи морала и добрия тон.

 1. СПОРОВЕ. АЛТЕРНАТИВНО РЕШАВАНЕ НА СПОРОВЕ

Надзорен орган за защита правата на потребителите в България е Комисията за защита на потребителите с адрес: 1000 гр. София, пл.“Славейков“ №4А, ет.3, 4 и 6;  тел.: (02) 980 25 24; факс: (02) 988 42 18; гореща линия: 0879881572 ; уебсайт: www.kzp.bg.

При спорове относно задължения, произтичащи от договори за онлайн продажби, при които не е постигнато споразумение, Потребителят може да отнесете спора към органите за алтернативно решаване на потребителски спорове (АРС) при условията и по реда на чл.181а и сл. от ЗЗП. Допълнителна информация за алтернативното решаване на потребителски спорове е предоставена в уебсайта на Комисията за защита на потребителите на адрес https://kzp.bg и в платформата за онлайн решаване на спорове ОРС.

 

Настоящите Общи условия са приети от управителя на ЛЕОСТИЛ-КЗ ЕООД  и последната промяна в тях е от 21.08.2020г.